Πληρωμές φόρων με τον... μήνα

0

Τη μορφή ενός μηνιαίου ενοικίου θα πάρουν το 2022 οι πληρωμές των φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, καθώς θα καταβάλλονται με τον... μήνα, σχεδόν από την αρχή της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες περιγράφονται στην έκθεση της 12ης αξολόγησης, από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο θα γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και θα υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των χρεωστικών ποσών με τον μήνα έως το τέλος του έτους, ενώ η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει από τον Μάρτιο και η εξόφληση του θα γίνει σε 10 δόσεις. Όσο για τον φόρο εισοδήματος, όποιος υποβάλλει τη δήλωση μέσα στον Μάρτιο, θα εξοφλήσει το ποσό σε 10 δόσεις, όποιιος πληρώσει τον Απρίλιο, θα καταβάλλει άμεσα δύο δόσεις, τον Μάιο μαζεμένες τρεις δόσεις και τον Ιούνιο 4 δόσεις!

Έτσι, τα νοικοκυριά θα πρέπει να λάβουν υπόψιν στον σχεδιασμό τους ότι θα πληρώνουν λιγότερα ποσά σε σχέση με σήμερα κατά τους... δύσκολους μήνες, αλλά κάθε μήνα, θα έχουν την έγνοια για την εξόφληση των οφειλών τους. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρωμή της τελευταίας δόσης του φετινού εκκαθαριστικού πρέπει να γίνει έως το τέλος Φεβρουαρίου και από το τέλος Μαρτίου θα αρχίσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2022 έως το τέλος Δεκεμβρίου.

 

Share.

Comments are closed.