Ποιες εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για την Ανατολική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης και τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Μεθώνη

0

Υποβλήθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τα πρώτα δύο οδικά έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός» (FlyOver), προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ,  στη Θεσσαλονίκη και τον οδικό άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος - Μεθώνη», προϋπολογισμού 251 εκατ. ευρώ, στην Πελοπόννησο.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης» (FlyOver) υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ΑΚΤΩΡ, η Κοινοπραξία Μυτιληναίος-ΑΒΑΞ και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το έργο αφορά στην κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερεις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.
  2. Στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές τα σχήματα ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος και ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών, την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ, τη προσαρμογή και βελτίωση 14 χλμ κάθετου οδικού δικτύου, την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 41,4 χλμ, την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλών συνοδών τεχνικών έργων (ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κα.). Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.

 

Share.

Comments are closed.