Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης, πότε ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

0

Χιλιάδες νοικοκυριά αναμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2020 μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση και να λάβουν το φετινό επίδομα.

Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται μεταξύ 80-700 ευρώ και φέτος θα δοθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης της κάθε περιοχής της χώρας. Το κονδύλι για το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο στα 84 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα θα είναι διευρυμένο, καθώς εκτός από τους δικαιούχους που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης θα το λάβουν και όσοι καταναλώνουν φυσικό αέριο, υγραέριο, αλλά και τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή pellet.

Το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης θα πιστωθεί εφάπαξ μετά την αίτηση του δικαιούχου στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που θα ανοίξει μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση  για το νέο επίδομα. Στη συνέχεια, την επόμενη χρονιά η ΑΑΔΕ θα επαληθεύσει αν τα στοιχεία για τις ποσότητες και το συνολικό τίμημα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet, ωστόσο όσοι δεν έχουν, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως username τον ΑΦΜ τους και ως password τον αριθμό ειδοποίησης μίας εκ των Πράξεων Προσδιορισμού Φόρου των τελευταίων πέντε ετών.

Share.

Comments are closed.