• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»«Πόρτα» και από τους Τραπεζίτες στην Γιάννα – Άπατο πάει το εγχείρημα της «Επιτροπής 2021»
Ειδήσεις

«Πόρτα» και από τους Τραπεζίτες στην Γιάννα – Άπατο πάει το εγχείρημα της «Επιτροπής 2021»

4 Ιανουαρίου, 2021Updated:4 Ιανουαρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Είναι πια ηλίου φαεινότερο πως το εγχείρημα της «Επιτροπής 2021» πάει… άπατο, αφού καμιά ακριβοπληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια δεν μπορεί να καλύψει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της επικεφαλής της Γιάννας Αγγελοπούλου να φέρει εις πέρας μια σημαντική αποστολή που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πολλά και για την χώρα.

Τελευταίο «κρούσμα» που αποδεικνύει το πόσο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ είναι η εξέλιξη του project, στο οποίο (δυστυχώς) επένδυσε αρκετά και η Κυβέρνηση, είναι η αποκάλυψη του «Βήματος» για τις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ απαιτήσεις της κ. Προέδρου από τις διοικήσεις των συστημικών Τραπεζών.

Οι οποίες, όπως ήταν απολύτως λογικό, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ εν μέσω πανδημίας, να εισφέρουν 18 εκατομμύρια ευρώ (!) για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία της κ. Αγγελοπούλου.

Μάλιστα η επικεφαλής του 2021, όπως διαβάζουμε στο ίδιο ρεπορτάζ, επιχείρησε να εμπλέξει (ανεπιτυχώς) και το Μέγαρο Μαξίμου απαιτώντας να «παρέμβει» στους Τραπεζίτες υπέρ της, κάτι που (ευτυχώς) δεν συνέβη.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr, και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον,  για την πορεία του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος. Αφού πλέον είναι αντιληπτό τοις πάσι πόσο ΛΑΘΟΣ ήταν να τοποθετηθεί επικεφαλής του η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το έχουν κοινώς… σκυλομετανιώσει, και εάν δεν υπήρχε η πανδημία θα είχαν ληφθεί δραστικές αποφάσεις για την Επιτροπή και την επικεφαλής της.

Δείτε τι αποκαλύπτει σήμερα το «ΒΗΜΑ»

«Η ένταση και η διάρκεια του πανδημικού φαινομένου δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Επιδρούν παντού και επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τις προετοιμασίες της Επιτροπής που προΐσταται για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας του 1821.

Η κυρία Αγγελοπούλου όταν αναλάμβανε την ευθύνη των επετειακών εκδηλώσεων υπολόγιζε ότι θα βρει συμπαραστάτες και χορηγούς ικανούς να προσφέρουν τους απαιτούμενους πόρους. Η τρέχουσα υγειονομική κρίση ωστόσο και πολλές οικονομικές συνέπειες που τη συνοδεύουν περιόρισαν τις δυνατότητες.

Απευθύνθηκε, όπως πληροφορούμαστε, στις άλλοτε πρόθυμες και γαλαντόμες τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έκδοση την έκδοση αναμνηστικών νομισμάτων, ζητώντας 4.5 εκατ. Ευρώ από την καθεμία. 

Συνολικά διεκδικούσε 18 εκατ. Ευρώ και απαιτούσε από τους κ.κ. Μυλωνά, Μεγάλου, Καραβία και Ψάλτη την άμεση διάθεση του ποσού ώστε να προχωρήσει το έργο. Οι τραπεζίτες εξανέστησαν, καθότι δεν περνούν και τις καλύτερες των ημερών και το ποσό φάνταζε υπερβολικό στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες.

Αρνήθηκαν να προικοδοτήσουν την Κυρία Αγγελοπούλου με τα 18 εκατ. Που ζητούσε για τα αναμνηστικά νομίσματα του 1821 και έκτοτε ξεκίνησε μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση.

Η ίδια σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ενέπλεξε και το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπάθησε να ασκήσει την όποια επιρροή του. Παρά ταύτα οι τραπεζίτες δεν άντεχαν να σηκώσουν το βάρος των 18 εκατ. Ευρώ, εκτιμώντας επιπλέον ότι στις παρούσες συνθήκες δεν θα εκδηλωθεί η προεξοφλούμενη από την επιτροπή ζήτηση αναμνηστικών νομισμάτων.

Ακολούθησαν επικά παζάρια και εν τέλει αποδέχθηκαν να προσφέρουν από 1 εκατ. Ευρώ η καθεμία, συνολικά 4 εκατ. Ευρώ, απογοητεύοντας τον υπεύθυνο της «επιχείρησης» των αναμνηστικών του '21 και στενό συνεργάτη της κυρίας Αγγελοπούλου από τους Ολυμπιακούς του 2004 κ. Σίμιτσεκ.»

Γιαννα Αγγελοπούλου
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article«Τρέχει» ο χρόνος κατάθεσης αγωγής για κατοχύρωση αναδρομικών στις συντάξεις από το 2015
Next Article Lockdown: Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Related Posts

Βloomberg: Η πικρή αλήθεια για το ελαιόλαδο και τον αγώνα των Ελλήνων αγροτών – Κλοπές και ξηρασία απειλούν την παραγωγή

1 Ιουλίου, 2025

Κλήρωση Τζόκερ 1/7/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ

1 Ιουλίου, 2025

Ψάχνοντας τον Νέμο: Τα ψάρια που συρρικνώνονται λόγω υπερθέρμανσης των ωκεανών

1 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.