Ρωσία: Ο ΟΠΕΚ θα προσπαθήσει να αποφύγει τις έντονες διακυμάνσεις των τιμών στο πετρέλαιο

0

Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου επιβεβαίωσαν σήμερα (10/3) Ρωσία και Σαουδική Αραβία, καθώς δεν θεωρούν ότι υπάρχουν γεγονότα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ, στο Ριάντ.

Επίσης, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου και πως η τρέχουσα τιμή λίγο πολύ αντικατοπτρίζει την ισορροπία μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

Κλινικές δοκιμές του Sputnik-V στη Σαουδική Αραβία

Επίσης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η πρόσφατη επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας ήταν ανεπίτρεπτη και πως οι δύο χώρες προτίθενται να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εντός του ΟΠΕΚ+.

Τέλος, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία προτίθενται να αναπτύξουν τη συνεργασία τους στον τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, όπως και το ενδεχόμενο της παραγωγής του στη Σαουδική Αραβία.

Share.

Comments are closed.