Στις 16 Μαρτίου οι διερευνητικές με Τουρκία στην Αθήνα

0

Επισημοποιήθηκε η διεξαγωγή των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Το ραντεβού της Αθήνας ορίστηκε για τις 16 Μαρτίου.

«Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021» αναφέρει σε μια λιτή του ανακοίνωση το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διερευνητικές και πολιτικές οι διαβουλεύσεις

Νωρίτερα ο ορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής των διερευνητικών επαφών δημοσιοποίηθηκε με διαρροές τούρκων αξιωματούχων στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου, ωστόσο μετά από λίγο και ενώ δεν είχαν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, τα τουρκικά ΜΜΕ ανακάλεσαν την ημερομηνία κάνοντας λόγο για τις 16-17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική «Χουριέτ» Αθήνα και Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία όχι μόνο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διερευνητικών συνομιλιών αλλά και για διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών. Σύμφωνα πάντα με τη Χουριέτ στις συνεδριάσεις θα προεδρεύουν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών.

Share.

Comments are closed.