Σαρλ Μισέλ: Η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία δοκιμάζεται

0

Στην υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής θέσης για την Ανατολική Μεσόγειο θα εστιάσει η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, επισήμανε ο Σαρλ Μισέλ.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε εντάσεις και απρόβλεπτα. Η Λιβύη και η Συρία είναι εστίες ανασφάλειας και αστάθειας», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης Bruegel. Επισήμανε, δε, ότι «ασκούνται πιέσεις στην κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου».

«Η σχέση μας με την Τουρκία δοκιμάζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εστιάσει στην υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής θέσης σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής αναβλήθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου, εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού. Οπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ένας φύλακας ασφαλείας, με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαγνώστηκε θετικός σε κορωνοϊό. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η Σύνοδος για 1 και 2 Οκτωβρίου.

Share.

Comments are closed.