Σε απόλυτη εγρήγορση η Πειραιώς για το γεμάτο προκλήσεις 2022

0

Σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας για τη νέα χρονιά μπαίνει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, με τα κορυφαία  στελέχη να επιχειρούν φυγή προς τα εμπρός ενόψει των μελλοντικών μεγάλων προκλήσεων και της επίτευξης του βασικού στόχου της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις σε ολόκληρη τη χώρα, εντούτοις αποτελεί ειλημμένη απόφαση η αύξηση των εξορμήσεων σε όλους τους νομούς και η ενεργοποίηση της μεγάλης δεξαμενής παλαιών και νέων στελεχών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κόμματος για την κρίσιμη επόμενη μέρα.

Η άμεση επικοινωνία μεταξύ του πολιτικού οργανισμού και της κοινωνίας αποτέλεσε ούτως ή άλλως τη συνταγή της επιτυχίας στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όταν η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μετά από αρκετά χρόνια να φτάσει στο 40%, εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία.

Η σχηματοποίηση μιας Κυβέρνησης χωρίς την ανάγκη από άλλους πολιτικούς εταίρους συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία ένα μεγάλο στοίχημα για τον Πρωθυπουργό, το οποίο στην παρούσα φάση χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης (πανδημίας), αλλά και της κυβερνησιμότητας, στοιχείο που καθιστά τους πολίτες πιο αυστηρούς στην αξιολόγηση τους.

Ο νέος γραμματέας του κόμματος θα εργαστεί στοχευμένα σε άμεση συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να γίνει ένα σοβαρό άνοιγμα σε ακροατήρια που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις (π.χ νέοι), αλλά και να προβληθεί επαρκώς το κυβερνητικό έργο παντού, ως μια διαδικασία άτυπης κοινωνικής λογοδοσίας που αναδεικνύει την ταύτιση λόγων και πράξεων.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η επιλογή της ακριβούς ημερομηνίας για το επερχόμενο τακτικό συνέδριο, όπου και θα δοθεί το σήμα για τη μεγάλη συστράτευση, ενώ θα περιγραφεί το πολιτικό αφήγημα με φόντο τη νέα τετραετία.

Share.

Comments are closed.