Σενάρια για πολιτικές εξελίξεις στις αρχές του 2021

0

Πυροδοτεί το νέο εμβόλιο για τον Κορωνοϊό  

Η ανακάλυψη ενός αξιόπιστου εμβολίου για τον Κορωνοϊό και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ενδέχεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η σταδιακή ολοκλήρωση ενός πολύμηνου κύκλου αβεβαιότητας που στοίχισε στην οικονομία, σε ανθρώπινες ζωές και έφερε τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα των πολιτών έρχεται να βάλει σε δεύτερες σκέψεις τον Πρωθυπουργό... για να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα της χώρας με νωπή λαϊκή εντολή.

Αν και η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστα ποσοστά ανθεκτικότητας όπως επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη αξιολόγηση του οίκου Moodys, εντούτοις η ανάγκη για ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης και εξωστρέφειας πάνω στα νέα οικονομικά δεδομένα είναι επιτακτική και ως εκ τούτου η νομιμοποίηση του από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει όσα έχει υποσχεθεί δημοσίως και να βγάλει την Ελλάδα εκ νέου στο ξέφωτο με προοπτική και μακροχρόνια στόχευση.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο Πρωθυπουργός απέρριπτε μέχρι πρόσφατα τα σενάρια για στήσιμο της κάλπης. Ωστόσο, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και το ενδεχόμενο για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό είναι ανοιχτό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, επενδύει στην καταστροφολογία, στην αγωνιώδη προσπάθεια του να πλήξει την Κυβέρνηση και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, διότι αντιλαμβάνεται ότι μία νέα συντριβή σε εθνικές κάλπες θα σημάνει οριστικά και αμετάκλητα το πολιτικό του τέλος.

Share.

Comments are closed.