SoftOne: Οι 9 στις 10 επιχειρήσεις εφαρμόζουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές

0

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Cloud, ενώ το 77% επισημαίνουν πως το Cloud ERP διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια των lockdowns, σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής έρευνας που πραγματοποίησε η SoftOne (μέλος του Ομίλου Olympia) σε 6.000+ Cloud/SaaS πελάτες της στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Με την πανδημία Covid-19 και τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, η έρευνα πιστοποιεί τη δυναμική του Soft1 Cloud ERP καθώς αποτυπώνει την πλήρη ταύτιση ανάμεσα στους λόγους υιοθέτησής του και τα πραγματικά πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει, όπως αυτή καταμαρτυρείται από υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν την αξία, την ευελιξία αλλά και την αυξανόμενη υιοθέτηση των Cloud λύσεων της SoftOne, με το 70% περίπου των ερωτηθέντων να εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένοι από τη μετάβαση της μηχανογράφησής τους στο Cloud (έναντι on-premise λύσεων). Ταυτόχρονα, δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνουν ότι προτίθενται να επενδύσουν περαιτέρω σε Cloud υπηρεσίες, με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το enterprise mobility να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επενδυτικών τους σχεδίων.

“Το Cloud βρίσκεται στον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων” σχολίασε ο Γιάννης Σαλίχος, CTO του Ομίλου SOFTONE, προσθέτοντας: “Η έρευνά μας, πιστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν το Cloud ως σημείο-κλειδί της ψηφιακής τους στρατηγικής και είναι διατεθειμένες να επενδύσουν σε αυτό για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις διαδικασίες τους. Κοιτάζοντας σταθερά προς το μέλλον, στη SOFTONE συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες Cloud λύσεις και υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αντλούν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κάθε πτυχή της δραστηριοποίησής τους”.

Η έρευνα διεξήχθη από τη SoftOne, κορυφαίο πάροχο Cloud ERP της αγοράς, με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον επιχειρήσεων-πελατών της από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Σκοπός της ήταν να αποτυπωθεί ο βαθμός ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τη χρήση των Cloud λύσεων της εταιρείας, καθώς επίσης να καταγραφούν τάσεις και προθέσεις αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα της έρευνας, διατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα της SoftOne: www.softone.gr.

Ο Όμιλος SOFTONE αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο εταιρειών business λογισμικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τρία κορυφαία brands (SoftOne, UNISOFT και PROSVASIS) με περισσότερους από 300 εργαζόμενους και ένα διευρυμένο δίκτυο 600+ συνεργατών, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά μία συνεχώς αυξανόμενη βάση 47.000 και πλέον πελατών σε 5 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία). Με μακρόχρονη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, ο Όμιλος SOFTONE αναπτύσσει σύγχρονα προϊόντα, Cloud υπηρεσίες και λύσεις Enterprise Mobility που οδηγούν το digital transformation των σύγχρονων επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.softone.gr

Ο όμιλος εταιρειών Olympia είναι ένας διεθνής επενδυτικός όμιλος με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό, ισχυρή παρουσία σε 8 χώρες και σημαντική εμπειρία στους τομείς του Λιανικού & Ηλεκτρονικού εμπορίου, της Αποθήκευσης Ενέργειας, της Διανομής, Λογισμικού και των Τηλεπικοινωνιών. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους τομείς εξειδίκευσής της, η Olympia αποτελεί σήμερα έναν σύγχρονο και οικονομικά εύρωστο Όμιλο που διέπεται από ένα σύγχρονο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης και μια φιλοσοφία που υποστηρίζει την επιχειρηματική αυτονομία για τις εταιρείες του. https://www.groupolympia.com

Share.

Comments are closed.