Σταϊκούρας: «Ρύθμιση 48 δόσεων και άνω για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν στην πανδημία»

0

Ρύθμιση όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία του κορωνοϊού σε περισσότερες δόσεις από αυτές που ισχύουν σήμερα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν μέτρα στήριξης της αγοράς ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η ελληνική πλευρά είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς για μια ευνοϊκότερη ρύθμιση σχετικά με τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, η νέα ρύθμιση θα αφορά στις πληττόμενες κατηγορίες, δηλαδή όσους περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ του Απριλίου, όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», τους ιδιοκτήτες ακινήτων με «Δήλωση Covid» και τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ.

Ο υπουργός δεν θέλησε να προσδιορίσει το ύψος των δόσεων, λέγοντας ωστόσο ότι θα είναι κάτι καλύτερο σε δόσεις από τη σημερινή ρύθμιση των 24-48 δόσεων, για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και για περισσότερο κόσμο.

Παράλληλα, αποσαφήνισε ότι δεν θα επεκταθεί στην εστίαση και σε άλλους κλάδους το μέτρο της απαλλαγής από τα ενοίκια, αλλά τον Ιούλιο θα περιοριστεί σε λίγους κλάδους που μένουν κλειστοί με κυβερνητική εντολή.

Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι έως τώρα το κράτος έχει καταβάλει 650 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν.

Share.

Comments are closed.