Στη Σαουδική Αραβία ο πρωθυπουργός - Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης

0

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα και Τρίτη, 25 και 26 Οκτωβρίου.

Βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η δημιουργία ενός ευρύ δικτύου συμμαχιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη με την Ελλάδα να προβάλλει ως νησίδα σταθερότητας στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Middle East Green Initiative», όπου θα μιλήσει στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στους συμμετέχοντες ηγέτες ο Διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Διάδοχο Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud στο ανάκτορο Al Yamamah. Μετά το πέρας των επαφών ο Διάδοχος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στις εργασίες του επενδυτικού και οικονομικού forum «Future Investment Initiative», όπου θα έχει συζήτηση με τον δημοσιογράφο John Defterios.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.