Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης

0

Στην Κύπρο θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός θα έχει για συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στόχος των δύο πλευρών είναι ο περαιτέρω συντονισμός Λευκωσίας και Αθήνας ενόψει και της άτυπης διάσκεψης που προτίθεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής Κυβέρνησης, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει σε γραπτή δήλωση πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, «με στόχο τον περαιτέρω συντονισμό Λευκωσίας – Αθηνών ενόψει και της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης που προτίθεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών».

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών», αναφέρει ο Κυριάκος Κούσιος.

Επίσης, ο Κύπριος αξιωματούχος αναφέρει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Μετά την επίσκεψη στην Κύπρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή.

 

Share.

Comments are closed.