Στην Τανάγρα τέσσερα Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας (Photos)

0

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας Βοιωτίας βρίσκονται από χθες τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας.

Τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην άσκηση «Σκύρος 2021». Η άσκηση ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης, εκτός των γαλλικών Rafale, στην 114 Πτέρυγα Μάχης βρίσκονται ελληνικά Mirage 2000 και F-16, μονάδες επιφάνειας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και δύο μεταγωγικά Α400Μ Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Αύριο είναι η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών και την άσκηση θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, η γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την προμήθεια των 18 μαχητικών τύπου Rafale από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν στην Τανάγρα τον Ιούλιο.

Πάντως, επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικά, με το σύνολο του οπλικού φορτίου τους αναμένεται να είναι στα τέλη του χρόνου.

Στην Τανάγρα τέσσερα Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας

stin-tanagra-tessera-rafale-tis-gallikis-polemikis-aeroporias0

stin-tanagra-tessera-rafale-tis-gallikis-polemikis-aeroporias1

stin-tanagra-tessera-rafale-tis-gallikis-polemikis-aeroporias2

Share.

Comments are closed.