Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

0

Σε εγρήγορση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου που σχετίζεται με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης.

Ασφαλείς πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι «η δουλειά προχωρά με γοργούς ρυθμούς» και όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα το στείλουν προς έγκριση στην Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλη βαρύτητα στη χρήση των 32 δισ. ευρώ, από την οποία θα εξαρτηθούν πολλά για την προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αναταράξεις της πανδημίας και να επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας μια ώρα αρχύτερα.

Γι’ αυτό το λόγο ενημερώνεται σε καθημερινή βάση, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες κατευθύνσεις για τη σωστή ολοκλήρωση του σχεδίου.

Μέσα από αυτή την διαδικασία εκπονείται ουσιαστικά μια φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις με κοινωνικό πρόσημο προς μία πιο πράσινη και πιο ψηφιακή ανάπτυξη.

Υπάρχει ήδη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Επιτροπή και αναμένεται παρουσίαση του προσχεδίου των προτάσεων για το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας τις προσεχείς εβδομάδες.

Το θέμα αυτό τέθηκε στην ψηφιακή συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη στρατηγική μέσω της οποίας θα διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσουν να αναδυθούν ισχυρότερες, οικονομικά και κοινωνικά, από την πανδημία.

Share.

Comments are closed.