• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Επιχειρήσεις»Στρατηγική συνεργασία Intrakat – ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Επιχειρήσεις

Στρατηγική συνεργασία Intrakat – ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

20 Δεκεμβρίου, 2023Updated:20 Δεκεμβρίου, 2023Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δεσμευτική συμφωνία-πλαίσιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ο όμιλος Intrakat, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνολικής ισχύος έως 2,7 GW.

Η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Η αξία της από κοινού επένδυσης στην δυνητική πλήρη ανάπτυξή της, εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, προβλέπεται ότι ο Όμιλος Intrakat θα μεταβιβάσει στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW. Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο «Καστρί» ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονα, προβλέπεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισέλθει ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις.

Η ολοκλήρωση των οριστικών συμφωνιών αγοραπωλησίας και των οριστικών συμφωνητικών μετόχων προβλέπεται το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024.

Με αφορμή την υπογραφή της  συμφωνίας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε: «Η έναρξη αυτής της στρατηγικής συμμαχίας με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιταχύνει τον φιλόδοξο σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα και θα συμβάλει καταλυτικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας – ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Πιστεύουμε ότι με την στρατηγική αυτή συνεργασία, όχι μόνο θα δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, αλλά και θα προσφέρουμε τη δυνατότητα στη χώρα να επιταχύνει την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, συμβάλλοντας στην αποανθρακοποίηση της ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας της Ελλάδας. Ο ενεργειακός τομέας βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη και είναι ίσως ο σημαντικότερος πυλώνας μας για το μέλλον. Η στρατηγική αυτή συμφωνία μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων μας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Κωνσταντίνος Μαύρος δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες πιστεύει στις σωστές συμμαχίες που έχουν προστιθέμενη αξία κι αποφέρουν οφέλη για όλα τα μέρη. Σήμερα προσθέτουμε, στο ήδη πλούσιο χαρτοφυλάκιο μας, έξι σημαντικά έργα ΑΠΕ, που ανταποκρίνονται πλήρως στο στρατηγικό σχεδιασμό μας. Ταυτόχρονα εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με την Intrakat που οδηγεί και τις δύο εταιρείες σε μια  δυναμική και ασφαλή ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί το κεντρικό στόχο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη δημιουργία ενός διευρυμένου και διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ».

intrakat top business ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΤρίγωνα Πανοράματος: Αναδείχθηκαν ως το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο από το Taste Atlas
Next Article Ακρίβεια: Στα ύψη παραμένουν οι τιμές στα κρέατα

Related Posts

Ηγετική η παρουσία της AKTOR στις υποδομές της Ρουμανίας - Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας

16 Ιουνίου, 2025

Λόττο: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Σαββάτου

14 Ιουνίου, 2025

Μινέρβα: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού στην απόκτηση των σημάτων Αλτις, Ελάνθη, SOL και Φλώρα

13 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.