Σχέδιο Aνάκαμψης: Τι σηματοδοτεί το «πράσινο φως» από Βρυξέλλες, ανεβάζει ταχύτητες η Ελλάδα

0

Λύνει τα χέρια της Κυβέρνησης για να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και υψηλές ταχύτητες στην επόμενη μέρα της πανδημίας η έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας από την Κομισιόν.

Το «πράσινο φως» της Φον Ντερ Λάιεν σηματοδοτεί ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό  με βασικό στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής, βιώσιμης και ανθεκτικής Ελλάδας που θα πρωταγωνιστεί στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της σταδιακής υλοποίησης των εκατό περίπου μεγάλων έργων πνοής που αφορούν ολόκληρη τη χώρα και ουσιαστικά έρχονται να υπηρετήσουν το μεγάλο στοίχημα που ακούει στο όνομα «περιφερειακή ανάπτυξη».

Η μετάβαση στη νέα εποχή αποτελεί βέβαια ένα σύνθετο και δύσκολο εγχείρημα για κάθε κυβερνητικό οργανισμό που διαχειρίστηκε μια δύσκολη περίοδο  με ισχυρές αναταράξεις και μια κοινωνία να βρίσκεται στα όρια της και να καταγράφει υψηλές προσδοκίες για το επέκεινα της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει προσωπικά το επίμαχο θέμα, δίνοντας ξεκάθαρες εντολές στους στενούς του συνεργάτες για την άρτια εκτέλεση ενός ολιστικού σχεδίου που θα βάλει στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες, με έμφαση στη νέα γενιά που βιώνει εντονότερα τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Η κυβερνητική παράταξη διαθέτει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην παρούσα φάση και πέρα από κάθε αμφιβολία το «Ελλάδα 2.0» συνιστά ένα ισχυρό εργαλείο για να πετύχει τους στόχους της, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια δεύτερη τετραετία και υπό προϋποθέσεις μια νέα αυτοδυναμία.

Share.

Comments are closed.