Τα μεγάλα στοιχήματα του Μητσοτάκη για το 2021

0

Τις βασικές προτεραιότητες θα θέσει σε πρώτο πλάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα χρονιά, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα αύριο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για το πως θα πορευτεί η χώρα το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο.

Οι συνεδριάσεις για το νέο προϋπολογισμό συνιστούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ξεδιπλώσει το σχέδιο για την επόμενη μέρα στη χώρα, σε μία ομολογουμένως πρωτόγνωρη συγκυρία και με την πανδημία να καραδοκεί και τους πολίτες να έχουν πληγεί σε οικονομικό, ψυχολογικό και υγειονομικό κυρίως επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στρατόπεδο δίνει ειδική βαρύτητα στα ακόλουθα ανοιχτά μέτωπα:

Πανδημία: η Κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από την τήρηση των μέτρων και το δραστικό περιορισμό του ανοίγματος της αγοράς να πετύχει περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων έως την έλευση του εμβολίου, έτσι ώστε η εκκίνηση για την επιστροφή σε μία κανονικότητα να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Οικονομία-άνοιγμα της αγοράς: Παρά τις ισχυρές οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία, από το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπονται σήματα αισιοδοξίας για ένα διαφορετικό 2021 που θα φέρει ξανά τους σχετικούς δείκτες σε ρυθμούς ανάπτυξης και θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να κάνει άλματα εξωστρέφειας και καινοτομίας. Ένα σημαντικό όπλο που συνιστά πλεονέκτημα στην προσπάθεια αυτή είναι το κοινοτικό πακέτο των 72 δις ευρώ, η σωστή διαχείριση του οποίου αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του.

Επενδύσεις: στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί συναγερμός και τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με το κρίσιμο τομέα των επενδύσεων δουλεύουν εντατικά για να προστεθούν και άλλα success stories σε εκείνο της MicrosoftΟ απώτερος στόχος είναι να καταστεί Ελλάδα μετά την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων (μείωση της φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της γραφειοκρατίας) ένας κόμβος επενδύσεων σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Καθημερινότητα: Μέσα σ' αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον η Κυβέρνηση χρειάζεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και τη βελτίωση του με δράσεις που σχετίζονται με υποδομές, καλύτερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας, περαιτέρω στήριξη του θεσμούς της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων.

Share.

Comments are closed.