Τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις, νέα σελίδα στις εργασιακές σχέσεις επιδιώκει το Μαξίμου

0

Μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη προκάλεσαν τα ισχυρά σήματα που εξέπεμψε το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους εργοδότες για τη δημιουργία κινήτρων και την αύξηση των αμοιβών προκειμένου να καλυφθούν από τους χιλιάδες νέους επιστήμονες οι διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο Πρωθυπουργός επενδύει σε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, εξέλιξη που θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και θα ικανοποιήσει και την πλευρά των εργαζομένων και θα προκαλέσει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το εργασιακό τους μέλλον.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε μία σύγχρονη και βιώσιμη οικονομία η ανάπτυξη για να είναι στερεή πρέπει να εδράζεται και στους δύο πυλώνες του κόσμου της παραγωγής.

Γι’ αυτό και κάθε φιλο-επενδυτική πολιτική οφείλει να πλαισιώνεται από το κοινωνικό της αντίβαρο.

Εξάλλου πολύ πρόσφατα η Κυβέρνηση με το νέο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις απέδειξε ότι επενδύει σε μία νέα κοινωνική συμμαχία ανάμεσα σε όλους τις εμπλεκόμενες πλευρές της παραγωγικής διαδικασίας κι αυτό θα αποτελέσει μια ισχυρή παρακαταθήκη για την βελτίωση της απόδοσης των επιχειρήσεων, αλλά θα αποτελέσει και ανάχωμα για ένα νέο brain drain στα επόμενα χρόνια.

Share.

Comments are closed.