Τα τελευταία σενάρια για διαδημοτικές μετακινήσεις, «Πάσχα στο χωριό» και εστίαση

0

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση τα Σαββατοκύριακα, κατά τα οποία επιτρέπονται ήδη οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Ακόμα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και για το σχέδιο «Πάσχα στο χωριό» θα ανοίξει μετά τις 15 Απριλίου, όταν και θα υπάρξει καλύτερη και πιο σαφής εικόνα για την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Μία δεύτερη σκέψη που συζητείται, είναι να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί δηλαδή ότι έχουν εμβολιαστεί και έχει περάσει το ασφαλές διάστημα που χρειάζεται μετά τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, είναι ξεκάθαρο πως και για τις ημέρες του Πάσχα θα υπάρξουν οι περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρώνονται στα σπίτια.

Η εστίαση

Το άνοιγμα της εστίασης φαίνεται πως «κλειδώνει» για μετά το Πάσχα και σε κάθε περίπτωση, σε πρώτη φάση θα αφορά στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να κάνει καμία "μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη" για το πότε και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, δεδομένου του ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή κρίση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, το βράδυ της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως "θετικό" το γεγονός ότι οι ειδικοί άναψαν το "πράσινο φως" για το άνοιγμα των Λυκείων, ενώ απέφυγε να πει τι θα ισχύσει το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

"Οι ειδικοί θα μας πουν τι μπορούμε να κάνουμε για το Πάσχα, ακόμα είναι πολύ νωρίς. Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πολιτική απόφαση για το θέμα. "Δεν θα υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμα. Δεν θα υπάρξει πάντως πολιτική απόφαση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν σύντομα οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, ενώ σε ό,τι αφορά την εστίαση διακινδύνευσε μία πρόβλεψη, όπως είπε, ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Share.

Comments are closed.