Τέταρτο γεωτρύπανο αγοράζει ο Ερντογάν: «Γεωτρήσεις και πέραν των συνόρων μας»

0

Μετά το Fatih, το Yavuz και το Kanuni η Τουρκία απέκτησε και τέταρτο γεωτρύπανο όπως ανακοινώθηκε δια στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την προσθήκη ενός τέταρτου γεωτρύπανου για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στον τουρκικό στόλο.

«Όλοι μας γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τη στρατηγική σημασία των θαλασσών. Ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει επίσης ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα, ως Τουρκία, έχουμε δείξει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις θάλασσες και πρωτίστως στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, επεσήμανε πως σε αντίθεση με άλλα, το νέο απόκτημα της Άγκυρας είναι πλοίο «7ης γενιάς» και «εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

«Υπάρχουν πέντε από αυτά τα πλοία στον κόσμο. Και εμείς έχουμε το ένα από αυτά» υπογράμμισε σύμφωνα με τη Daily Sabah.

Ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ που με tweet του εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους υπαλλήλους μας που ιδρώνουν 24 ώρες το 24ωρο για να αυξήσουν το φυσικό αέριο της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα» και ιδιαίτερα «στον αξιότιμο πρόεδρό μας» που «κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την απόκτηση του πλοίου μας».

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.