Το μεγάλο παράδοξο με την αύξηση των τιμών των ακινήτων

0

Οι λίγοι λεφτάδες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα αλλά και το «μαύρο χρήμα» οδηγούν συνεχώς σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των ακινήτων. Πραγματικά είναι από τα πολύ παράδοξα που συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία.

Η μία όψη του νομίσματος έχει να κάνει με την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία αυξάνει το ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός ακινήτου. Άρα και την αξία του. Μάλιστα, οι παράγοντες της κτηματαγοράς, περιμένουν έντονη κινητικότητα έως το τέλος του έτους, καθώς από χθες ισχύει το αφορολόγητο για τις γονικές παροχές και τις χρηματικές δωρεές έως 800.000 ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη, καθώς από τη νέα χρονιά, πολύς κόσμος θα πέσει στο δίχτυ των νέων αντικειμενικών αξιών και θα αρχίσει να μετράει απώλειες. Γιατί ναι μεν είναι καλό να αυξάνεται η αξία του ακινήτου μιας λαϊκής οικογένειας, αλλά αν δεν έχει λεφτά για να το συντηρήσει και κυρίως να πληρώσει τους φόρους και τα υπόλοιπα, τότε όλα είναι μάταια. Αφήστε που πολλοί θα βρεθούν με ακίνητα υψηλότερης αξίας, τα οποία στο τέλος θα καταλήξουν σε funds και σε "γεράκια"...

Share.

Comments are closed.