Το σχέδιο Μητσοτάκη για στοχευμένες επενδύσεις

0

Ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας δίνουν πλέον εταιρίες-παγκόσμιοι κολοσσοί οι οποίες έρχονται να συνάψουν στρατηγικές συνεργασίες και να υλοποιήσουν πολύ σημαντικά projects.

Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεσες ξένες επενδύσεις που θα αποφέρουν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας καταγράφει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Το παράδειγμα της Volκswagen, μιας εταιρείας μοντέλο σε ολόκληρο τον κόσμο, που ανοίγει τα πανιά της στο νησί της Αστυπάλαιας, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες, όπως διαβεβαιώνουν κορυφαίες κυβερνητικές πηγές.

Στη σκιά της μεγάλης ύφεσης που προκαλεί η πανδημία, το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε άμεσα και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και για νέες επενδύσεις, αντίδοτο στις οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις της τρέχουσας χρονιάς.

Εξάλλου, στο πρωθυπουργικό γραφείο το θέμα «προσέλκυση επενδύσεων» βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, ενώ σε κάθε ταξίδι του πρωθυπουργού γίνεται ειδική προετοιμασία από σύνθετη ομάδα πολιτικών προσώπων και τεχνοκρατών για στοχευμένες επαφές στον κλάδο της οικονομίας.

Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση, επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, το κύρος και την αξιοπιστία που έχουν αυξηθεί μετά την πολιτική αλλαγή του Ιουλίου του 2019 και την ανάγκη για ένα επενδυτικό σοκ, το οποίο την επόμενη μέρα της πανδημίας θα βάλει τη χώρα ψηλά στο χάρτη της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας.

Share.

Comments are closed.