Τράπεζα Πειραιώς: Σε ποιους κλάδους θα δοθούν δάνεια

0

Αποκλειστικά σε επιχειρήσεις με βιώσιμο πλάνο ώστε να ενισχυθεί το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης, θα κατευθυνθούν τα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς.

Η διοίκηση με βάση και το δεδομένο της υγειονομικής κρίσης, σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Η μέρα αυτή δεν θα περιλαμβάνει στο πλάνο της δάνεια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Η διοίκηση Μεγάλου έχει καταλήξει στον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής των χρηματοδοτήσεων, στηρίζοντας τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι θα φέρουν λεφτά. Οι δυναμικοί κλάδοι θα γνωρίσουν πιένες και θα τύχουν της ανάλογης χρηματοδότησης, ενώ οι χορηγήσεις προς τους φθίνοντες, θα είναι με το... σταγονόμετρο.

Η "βιώσιμη τραπεζική" είναι η... μόδα που θα δούμε από δω και στο εξής. ΠροΙόντα και χρηματοοικονομικές λύσεις θα είναι προσανατολισμένες σε κλάδους με χαμηλό ρίσκο, υψηλούς πολλαπλασιαστές και... σίγουρο αποτέλεσμα. Ο κλάδος που κυριαρχεί πλέον στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις είνια αυτός της Ενέργειας και ακολουθούν τα μεγαλα έργα, η ηλεκτροκίνηση, η απεξάρτηση από το πλαστικό, η ανακύκλωση, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ενίσχυση των βιολογικών καλλιεργειών. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα, αναμένεται μεγάλη αύξηση των χρηματοδοτήσεων για φωτοβολταϊκά από αγρότες,  ενώ τα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι σε πρώτο πλάνο. Το μέλλον πάει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και η διοίκηση της Πειραιώς διαμορφώνει το πλάνο της για την επόμενη μέρα...

Share.

Comments are closed.