Β.Σ. Καρούλιας: Ξεκίνησε τη διανομή των οίνων της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς.

0

Τη διανομή των κρασιών της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς ανακοίνωσε η εταιρεία Β. Σ. Καρούλιας. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς ιδρύθηκε το 1997 στη Μονεμβασιά Λακωνίας από το Γιώργο και την  Έλλη Τσιμπίδη. Εμπνευσμένοι από το μύθο του χαμένου στο χρόνο Μαλβαζία οίνου και με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο τους και την πίστη στις δυνατότητές του, πήραν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν από το μηδέν ένα οινοποιείο.

Προτεραιότητα έγινε το αμπέλι. Τα πρώτα χρόνια αφιερώθηκαν στην καταγραφή και τη μελέτη των χαρακτηριστικών των γηγενών ποικιλιών σε συνδυασμό με πειραματικές οινοποιήσεις. Έτσι αναδείχθηκε μια συλλογή σπάνιων ποικιλιών που εκφράζουν χαρακτηριστικά το terroir της Μονεμβασιάς: Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Ασπρούδι, Μαυρούδι και Αγιώργίτικο. Οι φυτεύσεις ξεκίνησαν το 2005 και σήμερα οι βιολογικοί αμπελώνες της Οικογένειας Τσιμπίδη καλύπτουν 300 στρέμματα γης και βρίσκονται στα χωριά Βελιές και Άγιος Δημήτριος του Δήμου Μονεμβασιάς.

Σταθμός για το οινοποιείο αποτέλεσε η αναβίωση του Μονεμβασία-Malvasia, με την  αναγνώρισή του ως οίνου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης το 2010, μετά από προσπάθεια 12 ετών, και το 2013, με την πρώτη του εμφιάλωση. Το 2020 ολοκληρώθηκε το νέο οινοποιείο της εταιρείας, το οποίο αναπτύσσεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 1800τμ και στεγάζει οινοτουριστικές δραστηριότητες και την παραγωγή.

Ο κ. Χρήστος Αργυρού, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ. Καρούλιας δηλώνει: «Θεωρούμε πως τα προϊόντα της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς, ανταποκρίνονται στα μηνύματα των καιρών, αναβιώνοντας με σεβασμό το παρελθόν. Πρόκειται για μια σειρά ετικετών Οίνου σε εξαιρετική ποιότητα και καλή τιμή για τον καταναλωτή.  Στοχεύουμε με τις κατάλληλες ενέργειες να φροντίσουμε τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς, να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην Ελληνική αγορά. Είμαι χαρούμενος για τη νέα αυτή συνεργασία στον τομέα του κρασιού.»

Ο  κ. Γιώργος Τσιμπίδης  ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς δηλώνει: «Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με την Β.Σ. Καρούλιας, μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, γνωστή για την ακεραιότητα και τον σεβασμό που δείχνει απέναντι στον καταναλωτή, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το οινοποιείο μας. Τα κρασιά μας πλέον θα βρίσκονται πιο κοντά στους φίλους μας πανελλαδικά μέσω ενός δικτύου που μοιράζεται το πάθος και την αγάπη μας για το κρασί.»

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς μπύρας, οίνων, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση όλη τη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα: METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, NOS, Raven Rare, Cutty Sark, Label 5,  Ocho Tequila, Jagermeister, Glenmoray, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich κ.α.  Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο 12, το ούζο Πιτσιλαδή και το ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό,  καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Ζαφειράκη, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη, Χατζηγεωργίου, Ορεάλιος Γη, οι μπύρες Bud, Stella Artois, Corona, Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α , οι καφέδες Cortese και Dalmayr κ.α. Τα premium mixers Fever Tree, ΟΖ, οι φυσικοί χυμοί Λακωνία, η σειρά αναψυκτικών GreenProMixersSeries και τα ice teas Υamas.

Share.

Comments are closed.