Βρετανία: Ρεκόρ στις αυξήσεις μισθών

0

Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι νέες κενές θέσεις εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας της Γηραιάς Αλβιώνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής αρχής, οι μισθολογικές αυξήσεις φαίνεται να οδηγούν τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι μέσες αποδοχές το τρίμηνο έως τον Ιούνιο αυξήθηκαν πάνω από 8,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα παραπάνω αντανακλούν εν μέρει τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.

Η άνοδος είναι ενδεικτική ανάκαμψης από τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση εδώ και 300 χρόνια. Αν και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ότι οι τάσεις στην αγορά εργασίας θα αποδειχθούν προσωρινές, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προειδοποίησαν αυτόν τον μήνα ότι η επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού 2% θα απαιτήσει έναν μικρό περιορισμό των μέτρων νομισματικής στήριξης.

Η στατιστική υπηρεσία τόνισε επίσης πως η ανεργία στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο υποχώρησε στο 4,7%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η ανεργία θα παρέμενε στο 4,8%.

Τα φορολογικά στοιχεία έδειξαν ότι αριθμός των εργαζόμενων στις βρετανικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 182.000 Ιούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου το 80% των θέσεων εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν πλέον ανακτηθεί.

Share.

Comments are closed.