• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Χρήμα»Εικόνα Αγοράς»Χρηματιστήριο: Ράλι 1,40% με οδηγό τις τράπεζες – Ξεχώρισαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Cenergy
Εικόνα Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ράλι 1,40% με οδηγό τις τράπεζες – Ξεχώρισαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Cenergy

27 Οκτωβρίου, 2026Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ισχυρή ανοδική αντίδραση κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Γενικό Δείκτη να ανακτά το επίπεδο των 2.600 μονάδων, ανατρέποντας πλήρως την αρνητική εικόνα των πρώτων ωρών. Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγοραστικών κινήσεων, ενώ σημαντική ώθηση προσέφεραν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Metlen και επιλεγμένοι τίτλοι της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η μεταστροφή του κλίματος εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι, ακολουθώντας τη βελτίωση της εικόνας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.605,71 μονάδες, με άνοδο 1,40%, κλείνοντας στο υψηλότερο σημείο της ημέρας. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τις 2.559,72 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,39%, πριν ακολουθήσει ισχυρή ανοδική αναστροφή.

Η συνολική μεταβολή από τα χαμηλά έως το κλείσιμο ξεπέρασε τις 45 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή των ισορροπιών υπέρ των αγοραστών κατά το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,42% στις 6.661,03 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap σημείωσε άνοδο 0,95% στις 3.068,89 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,99% στις 2.980,97 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 290,3 εκατ. ευρώ, με όγκο 40,9 εκατ. μετοχών. Από αυτά, 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, μέσω των οποίων διακινήθηκαν 4,6 εκατ. μετοχές.

Παρά τη σημαντική άνοδο των δεικτών, η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σχετικά συγκρατημένη, στοιχείο που δείχνει ότι η ανοδική κίνηση στηρίχθηκε κυρίως σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Τράπεζες: Πρωταγωνίστρια η Πειραιώς με άνοδο 4,06%

Ο τραπεζικός κλάδος αποτέλεσε τον βασικό μοχλό της ανόδου, με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ενισχύθηκε κατά 4,06% στα 9,792 ευρώ, ξεχωρίζοντας τόσο για την ένταση της ανοδικής κίνησης όσο και για τη συμβολή της στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 4,353 ευρώ, με κέρδη 1,87%, ενώ η Eurobank ενισχύθηκε κατά 1,53% στα 4,379 ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα σημείωσε άνοδο 1,49% στα 15,63 ευρώ.

Ισχυρή ήταν η εικόνα και για την Optima Bank, η οποία κέρδισε 2,10% στα 13,15 ευρώ, ενώ η CrediaBank ενισχύθηκε κατά 1,61% στα 0,944 ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε με άνοδο 0,34%, στα 14,85 ευρώ, ενώ η Τράπεζα Κύπρου αποτέλεσε εξαίρεση στο θετικό κλίμα, υποχωρώντας κατά 0,39%, στα 10,34 ευρώ.

Η επιστροφή των αγοραστών στις τραπεζικές μετοχές συνδέεται με τις προσδοκίες για ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με την αγορά να αναζητά ενδείξεις για τη διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας, την πιστωτική επέκταση και τις μελλοντικές διανομές προς τους μετόχους.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Metlen και Motor Oil στηρίζουν την υψηλή κεφαλαιοποίηση

Σημαντική συμβολή στην ανοδική πορεία της αγοράς είχαν και οι μη τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις περισσότερες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεχώρισε με άνοδο 2,31% στα 40,74 ευρώ, διατηρώντας ισχυρή δυναμική και ενισχύοντας τη συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου στην άνοδο του Γενικού Δείκτη.

Η Coca-Cola HBC σημείωσε κέρδη 1,83% στα 55,50 ευρώ, ενώ η Motor Oil ενισχύθηκε κατά 1,69% στα 69,30 ευρώ.

Θετική ήταν η εικόνα και για τη Viohalco, η οποία έκλεισε με άνοδο 1,44% στα 15,50 ευρώ, ενώ η Metlen κέρδισε 1,25% στα 48,50 ευρώ.

Η HELLENiQ ENERGY ενισχύθηκε κατά 1,24% στα 18,71 ευρώ, ενώ η AKTOR έκλεισε στα 10,16 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 0,79%.

Η Jumbo κατέγραψε κέρδη 0,59% στα 27,40 ευρώ και η Titan ενισχύθηκε κατά 0,42% στα 47,70 ευρώ.

Μικρότερη ήταν η άνοδος για τη ΔΕΗ, η οποία έκλεισε στα 22,60 ευρώ με +0,09%, καθώς και για την Allwyn, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 11,11 ευρώ, επίσης με κέρδη 0,09%.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,25% στα 19,03 ευρώ. Απώλειες 0,58% κατέγραψε και η ΕΥΔΑΠ, κλείνοντας στα 13,82 ευρώ.

Intracom: Άλμα 4,04% στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Ξεχωριστή θέση στην ανοδική συνεδρίαση κατέλαβε η Intracom Holdings, η οποία σημείωσε άνοδο 4,04% στα 3,345 ευρώ, καταγράφοντας μία από τις ισχυρότερες επιδόσεις της αγοράς.

Η σημαντική ενίσχυση της μετοχής συνέβαλε στη θετική εικόνα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη 0,95%.

Η κινητικότητα σε επιλεγμένες μετοχές εκτός του βασικού δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στις τράπεζες.

γενικός Δείκτης Χρηματιστήριο Αθηνών
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticlePizza Fan: Στο προσκήνιο ο όμιλος «Γρηγόρης» για την εξαγορά – Το μεγάλο στοίχημα των 109 καταστημάτων και των 2.500 εργαζομένων
Next Article ΔΑΑ: Καθαρά κέρδη 173,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο – Αύξηση επιβατών κατά 4,3%

Related Posts

JP Morgan: Πού βάζει τον πήχη για τις τέσσερις τράπεζες – Οι τιμές-στόχοι και το στοίχημα της κερδοφορίας

27 Οκτωβρίου, 2026

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες γύρισαν το παιχνίδι – Άνοδος 1,56% με τζίρο 254 εκατ. ευρώ

26 Οκτωβρίου, 2026

JP Morgan: Κέρδη 22% στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Οι προοπτικές των μετοχών και η σκιά της γαλλικής κρίσης

26 Οκτωβρίου, 2026
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media

Copyright © 2016 – 2020 Moneypress.

© 2026 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.