ΥΠΟΙΚ: Επίδομα θέρμανσης και για τη χρήση φυσικού αερίου

0

Επίδομα θέρμανσης θα δικαιούνται φέτος όχι μόνο όσοι αγοράζουν πετρέλαιο αλλά και όσοι ζεσταίνονται με φυσικό αέριο.

Αυτό προβλέπεται στο διευρυμένο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, το επίδομα θα δίνεται ανάλογα με το εισόδημα και όχι από το είδος θέρμανσης.

Την επόμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης σχεδιάζει να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που έρχονται στο επίδομα θέρμανσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η βασική αλλαγή θα αγορά στην επέκταση των καυσίμων τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην λίστα του επιδόματος.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν άδικο να επιδοτούνται μόνο όσοι αγοράζουν πετρέλαιο, ειδικά σε μια περίοδο που διευρύνεται συνεχώς η χρήση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν ίδια με αυτά που ίσχυσαν την προηγούμενη περίοδο, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ως προς τα γεωγραφικά κριτήρια και ειδικά σε πολύ ορεινές περιοχές και σε όσους θερμαίνονται με εναλλακτικούς τρόπους όπως τα καυσόξυλα, τα πέλλετ και τα λοιπά.

Βέβαια το θέμα των καυσόξυλων πρέπει να εξεταστεί με προσοχής λόγω των ρύπων, όπως τονίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Το κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται φέτος στα 84 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το επίδομα αναμένεται να δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Share.

Comments are closed.