Υποκριτές και Φαρισαίοι τα «καρτούν» της αντιπολίτευσης

0

Η πλούσια ελληνική μυθολογία, είναι γεμάτη συμβολισμούς με διδακτικό χαρακτήρα. Ένας από αυτούς είναι ο μύθος που αφορά τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί από τον βασιλιά Μίνωα στον Λαβύρινθο, αλλά ο πολυμήχανος Δαίδαλος, βρήκε τρόπο διαφυγής, κατασκευάζοντας δύο ζευγάρια φτερά, από πούπουλα και κερί. Με αυτά πέταξαν και δραπέτευσαν, πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση στην ιστορία.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Ο Δαίδαλος, έδωσε σαφείς οδηγίες στον υιό του, να μην πετάει ψηλά για να μην λιώσει το κερί από τον ήλιο, ούτε χαμηλά πάνω από την θάλασσα, γιατί τα πούπουλα που βάραιναν από την υγρασία και τα φτερά θα καταστρέφονταν. Ο Ίκαρος, μετέτρεψε την πτήση σε παιχνίδι, έπεσε κοντά στην Σάμο και το σώμα του ξεβράστηκε, δίπλα σε ένα νησί, το οποίο ονομάστηκε Ικαρία. Τι δηλώνει ο μύθος; Ότι η απερισκεψία και η επιπολαιότητα, όσων αδιαφορούν για τις συμβουλές των μεγαλύτερων, αλλά και στην ζωή όλων πρέπει να υπάρχει το μέτρο.

Και ενώ η Ικαρία, είναι ένα υπέροχο νησί με βαριά ιστορία και οι κάτοικοί του έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από όλους τους Έλληνες, εν τούτοις υπάρχει ένας άλλος αστικός (σύγχρονος) μύθος που αναφέρει ότι οι Ικαριώτες έχουν μοναδικές ιδιαιτερότητες, οι οποίες δεν απαντώνται σε κανένα άλλο νησί. Έχουν τα χαρακτηριστικά μιας αταξικής κοινωνίας, αφού τα συμβούλια των γηραιότερων έπαιρναν τις αποφάσεις, ενώ – όπως λέει η παράδοση- όλοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και έκρυβαν τα υπάρχοντά τους σε σχισμές στους τοίχους.

Τα πολλά πανηγύρια και τα γλέντια διατηρούνται μέχρι σήμερα ενώ από τους κατοίκους, χρησιμοποιείται η έκφραση «Το Ικαριώτικο ραχάτι» που σηματοδοτεί τους αργούς ρυθμούς, με τους οποίους κυλά η ζωή στο νησί. Αναφέραμε ορισμένα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τους κατοίκους του νησιού, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έγινε δεκτός και με τις καλύτερες των διαθέσεων από μερίδα κατοίκων.

Και βέβαια δεν αναμενόταν να είχε παλλαϊκή υποδοχή, επειδή είναι ο Πρόεδρος της κυβέρνησης, ούτε γιατί επισκέφθηκε μέρη στα οποία δεν «πάτησε» ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά με τα δεδομένα που επιτάσσουν η ελληνική φιλοξενία για έναν ξένο επισκέπτη, που φθάνει στον τόπο τους.

Το ότι το 70% των κατοίκων του νησιού, ψηφίζει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν απαλλάσσει μια πλειοψηφία αριστερών πολιτών, να επιδεικνύει μια ανοίκεια και εν πολλοίς απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε έναν επισκέπτη, κάνοντας διαδηλώσεις και φωνασκώντας, με απαράδεκτα συνθήματα, εκδηλώνοντας ξεδιάντροπα το πολιτικό τους μένος.

Όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν είναι γνωστοί θιασώτες της «καρτούν» αντιπολίτευσης. Βέβαια ξεσάλωσαν, μετά και από ένα λάθος του Πρωθυπουργού, να παρακαθίσει σε γεύμα, στο σπίτι ενός βουλευτή καθηγητού Πανεπιστημίου, όμως με τον τρόπο αυτό δόθηκε «άλλοθι» σε όλους αυτούς που κατεβάζουν στους δρόμους χιλιάδες «κομματόσκυλα», οι οποίο δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας από τον ιό.

Όλοι οι υποκριτές, Φαρισαίοι και συνωμοσιολόγοι ψάχνουν κάθε μέρα ένα ήσσονος σημασίας λάθος του Πρωθυπουργού, δηλαδή μια ενέργεια «περί όνου σκιάς» για να εξαπολύσουν τις διάφορες ντουντούκες, ώστε να διασπείρουν κρουνούς ψεύδους, πασπαλισμένες με μπόλικη αθλιότητα. Και για κλείσιμο, θα αναφερθούμε σε ένα παλιό Ικαριώτικο τραγούδι, που αναφέρει «Και η αγάπη μου στην Ικαριά, έχει μαύρο πόνο στην καρδιά».

Share.

Comments are closed.