Ζάκυνθος: Ακυρώνεται η παράταση του μίνι lockdown

0

Ακυρώνεται η παράταση του μίνι lockdown στην Ζάκυνθο. Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπουλου, είπε ότι η κατάσταση επανεξετάστηκε από τους ειδικούς και ελήφθη αυτή η απόφαση.

Ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Ακτύπης, κάνει λόγο για άρση περιορισμών μετά από εισήγηση για επανεξέταση δεδομένων.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό επικράτειας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγηση μου για επανεξέταση των δεδομένων», ανέφερε ο Διονύσης Ακτύπης.

Χθες νωρίς το απόγευμα είχε ανακοινωθεί παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Ζάκυνθο και Χανιά μέχρι τις 18 Αυγούστου. 

Ωστόσο στη συνέχεια, κατόπιν επικοινωνίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με κυβερνητικούς παράγοντες, επανεκτιμήθηκε η κατάσταση για το νησί του Ιονίου και αποφασίστηκε η άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και της αναπαραγωγής μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

 

Share.

Comments are closed.