25 εκατ. δόσεις εμβολίου έως τον Ιούνιο στην Ελλάδα

0

Στο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ως προς τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι περίπου 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναμένεται να έχουν φτάσει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου βάσει του σχεδιασμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά και κίνηση αλληλεγγύης, ενώ σημείωσε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρέωση εμβολιασμού, αλλά τα κίνητρα. Επεσήμανε δε ότι, αφού χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίδεται πιστοποιητικό και στην αγγλική γλώσσα.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο υφυπουργός Επικρατείας τόνισε ότι αρχίζει σήμερα, Τρίτη, η πρώτη συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά τα σχολεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είμαστε κοντά σε αυτό στο στάδιο.

Ωστόσο, παρέπεμψε στην συζήτηση στην επιτροπή για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου ή σταδιακά, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να μην αυξηθεί πολύ η κινητικότητα.

Share.

Comments are closed.