Η Ιταλία ετοιμάζει €350 εκατ. για τη διάσωση της Alitalia

0

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χορηγήσει 350 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση στην αεροπορική ετιαρεία Alitalia,ώστε να αποφύγει την πτώχευση και να εξακολουθήσει το πτητικό της έργο εν όψει της εξεύρεσης υποψήφιου επενδυτή για την διάσωσή της.
Η χρηματοδότηση, η οποία πρόκειται να καλύψει τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας για ένα εξάμηνο  εγκρίθηκε  με την υπογραφή υπουργικής απόφασης το οποίο και έγινε γνωστό στο Bloomberg

Οι εταιρείες που ηγούνται της προσπάθειας διάσωσης της Alitalia την Τρίτη επιβεβαίωσαν την προθυμία τους να αποκτήσουν την υπό πτώχευση αεροπορική εταιρεία, αλλά δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία προκειμένου να είναι σε θέση  να κάνουν μια δεσμευτική προσφορά. Για την ενδιάμεση χρηματοδότηση έκανε λόγο νωρίτερα και η Radiocor, συγκρότημα μέσων ενημέρωσης της Ιταλάις.

Η Ferrovie dello Stato Italiane SpA και η Atlantia SpA της οικογένειας Benetton δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ιοίκηση της εταιρείας, τους μετόχους και τη διαχείριση του μεταφορέα.

Η Delta Air Lines Inc. επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στην Alitalia, αν και οι διαχειριστές της ιταλικής εταιρίας επιδιώκουν μια ισχυρότερη δέσμευση από την αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Οι διορισμένοι από το κράτος διοικητικοί υπάλληλοι διαχειρίζονται την Alitalia από το 2017, αφού ο πρώην μέτοχος Etihad Airways διέκοψε τη χρηματοδότηση και οι εργαζόμενοι απέρριψαν σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 2 δισ. ευρώ που περιελάμβανε περικοπές  1.600 θέσεων εργασίας σε σύνολο  12.500 εργαζομένων.

Το υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας, το οποίο είναι επικεφαλής των προσπαθειών για τη διάσωση της Alitalia, είχε προηγουμένως ορίσει ωςπροθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών την 15η Οκτωβρίου.

Share.

Comments are closed.