Άντλησε 2,5 δισ. ευρώ η Ελλάδα από το 10ετές - Πάνω από 18 δισ. οι προσφορές

0

Απροσδόκητη ήταν η ζήτηση  για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου με τις προσφορές να ανέρχονται στα 18 δισ. ευρώ Το ελληνικό δημόσιο άντλησε περί τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,23%.

Αρχικά το επιτόκιο κινούνταν στην περιοχή του 1,32% ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση το περιόρισε στο 1,23%.  Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, το επιτόκιο στο οποίο έκλεισε η έκδοση σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει πρακτικά μηδενικό premium έναντι των ομολόγων που τελούν υπό διαπραγμάτευση στη δευτερογενή αγορά.

Οι έξι διεθνείς τράπεζες Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale είχαν αναλάβειτις διαδικασίες του re-opening του 10ετούς τίτλου, ο οποίος είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο με απόδοση 1,568% και κουπόνι 1,5%.

Πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα φθάνουν στο ποσό των 34,7 δισ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστούν άλλα 3- 4 δισ. ευρώ περίπου έως το τέλος του έτους και τα οποία θα καλυφθούν από εκδόσεις κρατικών τίτλων καθώς και από τους πόρους της Ε.Ε.

Share.

Comments are closed.