Γέφυρα μετάβασης στη Νέα Ελλάδα το σχέδιο Πισσαρίδη

0

Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει άμεσα το στρατηγικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της πανδημίας και την μετάβαση της χώρας σε μία νέα κανονικότητα με ισχυρή ανάπτυξη, περισσότερες ευκαιρίες για όλους, καινοτομία και μεγάλα άλματα στη ψηφιακή σύγκλιση.

Ο Πρωθυπουργός έχει πλέον στα χέρια του την κατάλληλη συνταγή για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στον ελληνικό λαό και να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας μακριά, από τις αγκυλώσεις και τις προκαταλήψεις της περιόδου της μεταπολίτευσης που κράτησαν τη χώρα καθηλωμένη και την οδήγησαν στις οικονομικές περιπέτειες της περασμένης δεκαετίας.

Η ολοκλήρωση του σχεδίου Πισσαρίδη και η δημοσιοποίηση του ανοίγει πλέον τον δρόμο στους κυβερνητικούς επιτελείς για να δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα, ώστε η χώρα με σταθερά βήματα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στους κόλπους της Ε.Ε και της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πορευτεί στο δρόμο των αλλαγών είτε εξαντλώντας την τετραετία, προχωρώντας στον κατάλληλο χρόνο τις απαραίτητες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, είτε ανανεώνοντας τη λαϊκή εντολή αν και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν εντός της Άνοιξης.

Στην προσπάθεια αυτή το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να παίξει τα ρέστα του και να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες πάνω σε ένα ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο με βασικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Σ΄αυτή τη δύσκολη μάχη για τη Νέα Ελλάδα, η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει ένα μεγάλο όπλο, δηλαδή της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που στις τελευταίες εθνικές εκλογές έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα να αλλάξουν τα πάντα.

Share.

Comments are closed.