Κουρτς: Στήριξη στα σύνορα της Ελλάδας ζήτησε ο Αυστριακός Καγκελάριος

0

«Αν υποχωρήσουμε στις πιέσεις Ερντογάν, Καληνύχτα Ευρώπη»

Τη στήριξη της Ελλάδος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ώστε να μην υποχωρήσει η Ευρώπη στις πιέσεις της Τουρκίας με αιχμή το μεταναστευτικό, επεσήμανε για μια ακόμη φορά ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Για να μην επαναληφθεί το 2015, πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο τρόπο στην προστασία των εξωτερικών συνόρων» σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Kronen Zeitung, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επεσήμανε πως η απόφαση του ανοίγματος των συνόρων στις προσφυγικές ροές τότε ήταν λανθασμένη και τόνισε πως με ικανοποίηση βλέπει μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη αναφορικά με το θέμα, εξηγώντας πως το βάρος μετατοπίζεται πλέον στην παρακολούθηση των συνόρων και την θέσπιση κανόνων για τις ΜΚΟ.

«Αν υποχωρήσουμε στις πιέσεις Ερντογάν, Καληνύχτα Ευρώπη»
Από την κριτική του Αυστριακού καγκελάριου ωστόσο δεν ξέφυγε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος. «Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας, τότε καληνύχτα Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας για μια ακόμη φορά το παράδειγμα της έντασης που έστησε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φλεβάρη.

«Οι εικόνες που φθάνουν σε εμάς από τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι τρομακτικές και δύσκολα μπορούμε να τις αντικρίσουμε», έλεγε με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο τον Φλεβάρη ο καγκελάριος της Αυστρίας, που εκτιμούσε πως «η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά».

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως όπλο, λέει ο Σεμπάστιαν Κουρτς
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς επαναλαμβάνει σήμερα πως κανείς δεν πρέπει να επιτρέψει στον Τούρκο πρόεδρο τον εκβιάζει και συνέχισε για τον Ερντογάν λέγοντας πως εκμεταλλεύεται όσους βρίσκονται σε φυγή, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας εκβιάζει», ανέφερε και σε παλιότερες δηλώσεις του για την Τουρκία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς στις αρχές του καλοκαιριού, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Share.

Comments are closed.