Ο Κρις Σπύρου και η «Χρυσή Αυγή»

0

Πώς ο πρώην και αποπεμφθείς πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης προσπάθησε να υπονομεύσει τη ΝΔ και την Ευρώπη.

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ξεκινώ με την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζόμενων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με αφορμή τις τελευαίες αρχαιρεσίες της, αλλά και τη γνωστή δικαστική απόφαση που αρακτηρίζει ως εγκληματική οργάνωση το κόμμα της «Χρυσής Αυγής»:

«Η απόφαση του Εφετείου που καταδικάζει δύο προνομιακούς συνομιλητές, φίλους και συνεργάτες του Κρις Σπύρου ως αρχηγούς εγκληματικής οργάνωσης, δικαιώνει τον αγώνα όλων των εργαζομένων για να φύγει αυτός ο άνθρωπος από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.
Ο Κρις Σπύρου δεν ήταν απλώς ο άνθρωπος που καταλήστεψε τα Ταμεία της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. Ήταν αυτός που μαζί με μια μερίδα του παλιού Διοικητικού Συμβουλίου και μία ομάδα γνωστή σε όλους μας, προσπάθησε να αλλοιώσει τους σκοπούς και τις προτεραιότητες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συνάπτοντας συμφωνίες με την εγκληματική οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και τους ήδη καταδικασμένους εκπροσώπους της.
Ήταν ο άνθρωπος που έφερε στις αίθουσες του διδακτηρίου οπλισμέ-νους τραμπούκους και οργάνωσε μαζί τους την επίθεση εναντίον 80 εργαζομένων.
Ήταν ντροπή για την Ελληνοαμερικανική Ένωση ότι είχε Πρόεδρο του ΔΣ τον Κρις Σπύρου. Ήταν ντροπή για την ΕΑΕ, οι εμφανίσεις του Παππά στην αίθουσα Άγγελος Κατακουζηνός και οι χαριεντισμοί του με τον Κρις Σπύρου.
Ήταν ντροπή για την ΕΑΕ ότι ο Κρις Σπύρου χρησιμοποιώντας την ι-διότητα του Προέδρου του ΔΣ ανακοίνωσε πολιτική συνεργασία του Σωματείου με τον Λαγό. Αυτός ο άνθρωπος και η ομάδα των ομοϊδεατών του προσπαθούν να επιστρέφουν στην ΕΑΕ.
Καλούμε όλους του εργαζομένους και μέλη της Συσπείρωσης σε ε-γρήγορση και επιφυλακή! Ο Σπύρου δεν πρέπει πάλι να ξεπλύνει τα αμαρτήματά του χρησιμοποιώντας την δουλειά μας!»

Μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες στην ΕΑΕ και την εκλογή του κ. Λεωνίδα Φοίβου Κόσκου στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της, η επιστροφή Σπύρου είναι μάλλον αδύνατη. Πλην όμως το νέο Δ.Σ της ΕΑΕ έχει μεγάλες ζημιές να καλύψει. Τόσον οικονομικές όσο και πολιτικές.

Από οικονομικής πλευράς, ο Κ. Κρις Σπύρου, καταγγέλλετε  για κατάχρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πέρα όμως από την οικονομική πτυχή, που ασφαλώς και θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη  σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Κρις Σπύρου, μέσω ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, επεδίωξε να έλθει σε επαφή και με ξένα κέντρα υπονόμευσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, γνωστά για τη χρηματοδότηση που προσφέρουν σε ακροδεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Στις πρωτοβουλίες τους αυτές, ο Ελληνοαμερικανός πολιτευτής, το έπαιζε μέγας λομπίστας στα κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ, τα οποία δήθεν προωθούσαν την «υπόθεση του Μακεδονικού».Αυτό το τελευταίο εξάλλου ήταν και μοναδική ενασχόληση του πρώην προέδρου της ΕΑΕ,προφανώς για ευνοήτους λόγους.

Από την άποψη αυτή, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κρις Σπύρου, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, με σημαία το Μακεδονικό, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες ανατροπής στην Ελλάδα της τότε κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη και αποσταθεροποίησης της Ευρώπης,με στόχο την αποτροπή της διεύρυνσης της.

Είχε δε ταχθεί σαφώς υπέρ του καθεστώτος Μιλόσεβιτς στη Σερβία, παρασύροντας προς την κατεύθυνση αυτή και μέρος της ομογένειας.

Ως φαίνεται όμως, η πραγματικότητα της ιστορίας δεν συμπίπτει πάντα ούτε με φαντασιώσεις, αλλ’ ούτε και με … «αποδόσεις λογαριασμών».

Share.

Comments are closed.