Ποια αεροπορική εταιρεία χάνει 20 εκατομμύρια τη μέρα

0

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι αεροπορικές εταιρείες από την κρίση του κορωνοϊού.

Στην ηλεκτρονική δημοπρασία του οίκου Sotheby's τον Ιούλιο, πάνω από 65 σημαντικής αξίας έργα τέχνης πουλήθηκαν online, λόγω κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών και οι θησαυροί που είχε η British Airways στους τοίχους των γραφείων της. Η αεροπορική ξεπουλάει τα πάντα αναζητώντας κάθε διαθέσιμο πόρο για την επιβίωσή της.

Μάλιστα, μάζεψε αρκετά εκατομμύρια, τα οποία δεν είναι βέβαια παρά σταγόνα στον ωκεανό της χασούρας.

Η British Airways μετρά ήδη τον έκτο μήνα με λιγότερες από το 20% των πτήσεών της, χάνοντας 20 εκατομμύρια λίρες τη μέρα.

Όπως υπολόγισαν, με τον ρυθμό που χάνει λεφτά θα πρέπει να πουλά δέκα πίνακες μεγάλης αξίας κάθε 24 ώρες για να αντισταθμίζει τις απώλειες. Μόνο που δεν έχει τόσα έργα τέχνης.

Η μητρική εταιρία IAG απώλεσε 3,8 δισεκατομμύρια λίρες στο πρώτο μισό του 2020 και αναζητεί τώρα επενδυτικά κεφάλαια της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων, αν θέλει να επιβιώσει.

Μέτοχός της είναι και η Qatar Airways, που κατέχει το 25% του ομίλου, η οποία δεσμεύτηκε να βοηθήσει στον νέο κύκλο χρηματοδότησης.

Το μέλλον της British Airways είναι αβέβαιο. Έχασε ήδη τη μεγάλη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού και τα πράγματα δεν μοιάζουν καλύτερα ούτε για το φθινόπωρο, καθώς περιμένουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Δεν είναι φυσικά η μόνη αεροπορική που μετρά μεγάλες απώλειες, αυτή κινδυνεύει όμως και από τις διαμάχες με τα σωματεία των εργαζομένων της.

Και αυτό γιατί δήλωσε πως το ένα τρίτο του δυναμικού της, κάπου 12.000 θέσεις εργασίας, κινδυνεύουν πια ανοιχτά με απόλυση.

Οι αιτήσεις για τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου άγγιξαν άλλωστε τις 6.500.

Ο ιστορικός αερομεταφορέας της Αγγλίας, που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής, φλερτάρει με τη χρεοκοπία.

Share.

Comments are closed.