ΓΣΕΕ: «Ομπρέλα» προστασίας η νέα ΣΣΕ για 73.000 εργαζομένους σε καταλύματα και ενοικιαζόμενα

0

Γεγονός αποτελεί η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για 73.000 εργαζόμενους σε 30.000 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζομένων δωματίων.

Οι δύο πλευρές (ΠΟΕΕΤ-ΣΕΤΚΕ) συμφώνησαν σε ρυθμιζόμενους όρους αμοιβής και εργασίας και η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.           Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ "την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία, η σύμβαση που υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό με τη Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, ανοίγει ομπρέλα προστασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο".

Η νέα σύμβαση αφορά εργαζόμενους στα μη κυρία τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχει διάρκεια δύο έτη, κρατά σταθερούς τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ θεσμοθετεί το διάλειμμα φαγητού των εργαζόμενων εντός του 8ώρου. Η ΓΣΕΕ καλεί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να σταθεί αρωγός και να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση που υπέγραψαν οι δύο πλευρές.

Share.

Comments are closed.